Ulriken 643

Taktekking, ventilasjon og blikkenslager.

Arbeidet på Ulriken 643 har vært et meget interessant og spennende prosjekt for Fana Blikk. Vi er stolte over å ha bidratt til et slikt flott bygg på toppen av Bergens stolthet, Ulriken.

Det var en del utfordringer med dette arbeidet, og da tenker vi mest på tilkomsten og årstiden. Arbeidet ble utført i januar og frem til april, og i denne perioden var banen stengt pga oppskiftning av vaiere. Det meste av materiellet ble fraktet med helikopter, men alle montørene måtte gå opp til toppen, ofte i snøvær og dårlige forhold. Noen av montørene overnattet i campingvogner som var blitt fløyet opp med helikopter. Men montørene tok utfordringen og hadde et opplevelsesrikt opphold på toppen av Ulriken.

Fana Blikk har hatt oppdraget med å levere ny fasade, ny taktekking og et nytt ventilasjonsanlegg til Ulriken 643.

Vi har levert et topp moderne balansert ventilasjonsanlegg fra Systemair – med roterende gjenvinner. Anlegget gjenvinner den varme avkastluften og tilfører ny, frisk og oppvarmet luft til hele restauranten.

I tillegg har vi levert et førsteklasses kjøkkenavtrekk, med to rustfrie kjøkkenhetter med tilhørende avtrekksvifter med komplett automatikk, styrespjeld og fettfiltre.

Gesimser og fasader har vi tekket med Rheinzink.  Dette er meget holdbare metallplater, som er dobbelfalset i alle skjøter og tåler godt de ekstreme vind og værforholdene som er på Ulriken.

Dette arbeidet en viktig del at det tradisjonelle blikkenslagerfaget –  som fremdeles utføres uten prefabrikerte løsninger. Her må alt tilpasses på stedet og formes med håndverktøy. Dette krever meget dyktige og erfarne blikkenslagere.

Det flate taket har vi tekket med Isola Mestertekk. Dette er takbelegg som sveises i skjøtene og alle gjennomføringer.