Fana Blikk er en familiebedrift som har spesialisert seg på tak og ventilasjon. Bedriften ble grunnlagt av Edgar Liseth i 1970.

Storgården på Skjold i Fana ble tatt i bruk på slutten av 80-tallet. Edgar Liseths sønner, Jørn Ivar og Endre, har etter hvert tatt over den daglige driften og driver Fana Blikk videre i samme gode ånd.

Fana Blikk holder til på gamle Skjold gård, en av de eldste gårdene i Fana. I de rehabiliterte driftsbygningene på tradisjonsrike Skjold gård er mer enn 50 mann i arbeid med å besørge kvalitetsprodukter fra faglærte taktekkere, ventilasjonsmontører, blikkenslagere og tømrere.

Fana Blikk har sentral godkjenning innen blikkenslager-, taktekker- og tømrerfaget. Fana Blikk har mesterbrev i blikkenslagerfaget, mesterbrev i taktekkerfaget og mesterbrev i tømrerfaget.

I 2006 åpnet Fana Blikk en ny avdeling: Tak og Ventilasjonsbutikken. Butikken er den eneste i sitt slag i Hordaland, som betjener bedrifter og private kunder fra hele landet. Siden 2008 har man kunnet bestille varer fra vår nettbutikk – www.takogventilasjon.no. De leverer varer til hele landet.