Vannlekkasje: Dette dekker ikke forsikringen din

Ifølge tall fra Finans Norge i 2016 oppstår det en vannlekkasje hvert niende minutt i hytter eller boliger, og i 2016 oppstod det vannskader på norske boliger til en verdi av over 2 milliarder kroner.

Dette er en statistikk som ingen har lyst å bli del av, og mange boligeiere går med en falsk trygghet om at “så lenge man har forsikring, så dekker den alt”. Slik er det nødvendigvis ikke.

For vet du hva dine forsikringsvilkår dekker? Og vet du om arbeid som er utført på din bolig var gjort av fagfolk med erfaring?

Det første du må gjøre, er å sette deg inn i forsikringsvilkårene til din boligforsikring. Her kan vilkårene variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

FLOMMER OVER: Husk å holde sluk fri for søppel og blader. Foto: Flickr/Lindsey Turner (CC BY-ND 2.0)
FLOMMER OVER: Husk å holde sluk fri for søppel og blader. Foto: Flickr/Lindsey Turner (CC BY-ND 2.0)

Plutselig eller over tid

De fleste boligeiere har forsikring som vil dekke en skade som oppstår plutselig. Men vet du om ditt hus er rustet for de snikende skadene? De som oppstår over tid pga. det norske været eller dårlig vedlikehold?

Mange skader av denne typen dekkes ikke av forsikringsselskaper og det kan derfor bli en kostbar og ubehagelig overraskelse når du plutselig hører lyden av dryppende vann innedørs, eller ser fukt bre seg langs kjellerveggen.

Lekkasjer forsvinner ikke av seg selv

I Fana Blikk har vi lang erfaring med både arbeid på nye og eldre bygg. Flere av våre kunder har sagt «Åh, det har vært en lekkasje her før, men det stoppet opp, så da lot vi det være».

All erfaring tilsier at det aldri slutter å lekke – vannet finner bare nye veier. En lekkasje kan ha eksistert i lang tid før du som boligeier merker problemet og kostnaden for å utbedre skaden blir bare høyere jo lengre du venter.

Som ansvarlig boligeier bør du, med jevne mellomrom, inspisere egen bolig, for å følge med på boligens tilstand.

Tak-, takstein, takrenner osv. bør følges godt med på gjennom høst og vinter, da været er på sitt tøffeste.

Ønsker du at fagfolk kommer og gjør en vurdering av taket på din bolig? Ta kontakt med oss for gratis befaring og pris på nytt tak.

Skader som vokser

Dersom en vannskade eller fuktskade blir stående uten at den er håndtert av fagfolk, kan det oppstå enda større og flere skader, som f.eks soppskader.
Derfor er det lurt at du kontakter fagfolk umiddelbart når du mistenker at noe ikke er som det skal.

Fana Blikk har dyktige fagfolk som står klare til å gjøre en vurdering av taket på din bolig, slik at du ikke får en kostbar overraskelse.

Bestill gratis befaring for pris på nytt tak.